Nieuws

Workshop: verdieping in de 4 inzichten over trainerschap

28 juli 2017
www.sajv.nl
SAJV organiseert 10 september in samenwerking met diverse amsterdamse verenigingen en Pass on Changes de eerste trainersdag in Amsterdam. Op deze dag worden er twee workshops georganiseerd.

De eerste workshop is een verdieping over de 4 inzichten over trainerschap:

Wil je binnen korte tijd flink groeien in je rol als trainer of coach? Tijdens deze workshop krijg je binnen een halve dag veel praktische handvaten om je sporters effectiever te begeleiden en een inspirerende, veilige sportomgeving te creëren.

Structureren, stimuleren, individuele aandacht geven, regie overdragen. Uit onderzoek* in opdracht van VSK blijkt dat deze vier punten van groot belang zijn voor de relatie tussen trainer en sporter. En het goede nieuws is: aan de hand van deze punten kun je je eigen functioneren als trainer of coach in korte tijd aanscherpen en verbeteren.

Tijdens deze bijscholing breng je je sterke én je ontwikkelbare punten met betrekking tot deze vier inzichten in kaart en reflecteer je op je eigen rol als trainer. Je leert daardoor hoe je je kwaliteiten het best kunt inzetten, ook in lastige situaties. Bijvoorbeeld bij het aanspreken van sporters op hun gedrag, of door sporters eigen verantwoordelijkheid te geven tijdens een training.

De bijscholing is geschikt voor elke trainer die openstaat voor persoonlijke groei. Omdat je reflecteert op je eigen handelen, kunnen ook ervaren trainers zich tijdens deze sessie weer verder ontwikkelen in hun rol. De startende trainer vindt veel praktische handvaten om een veilig en plezierig sportklimaat te creëren voor zijn sporters. Het is wel belangrijk om enige praktijkervaring te hebben.

*Het Trainer-Kind-Interactie-onderzoek uitgevoerd door Kennispraktijk in samenwerking met de Haagse Hogeschool, Fontys Eindhoven, Windesheim Zwolle en de Vrije Universiteit Brussel, in opdracht van VSK.

 

De bijscholing is bedoeld voor gevorderde en startende coaches en trainers, die aantoonbare ervaring hebben met het geven van trainingen. Deze bijscholing wordt gegeven op KSS niveau 3 van een bij NOC*NSF aangesloten sportbond.

Voor deze workshop krijgen trainers met VT2 of VT3 3 licentiepunten.

Deze workshop wordt opgevolgd door de workshop Pimp je training met SPOTS. Ook voor deze workshop krijgt u 3 licentiepunten

Inschrijven voor deze beide workschops op de Amsterdamse trainersdag kunt u hier

 


 
In verband met het Corona-virus zijn er momenteel geen trainingen. Op het moment dat er weer trainingen zijn zullen wij dit via de… Meer >
 
Sponsor
SAJV werkt samen met:
Terug naar boven