Activiteiten

3e trainersclinic

Datum 1 mei 2018
Tijdstip 14:00 - 18:00 uur
Locatie Sporthal europaboulevard
Adres Europaboulevard 13, Amsterdam
Website bekijken
Maximaal aantal deelnemers 100
Clinic met Ivo Martinovic en Rogier van Meggelen.
Programma:

14:00 Inloop
14:15 Clinic Rogier van Meggelen
15:15 Pauze
15:30 Clinic Ivo Martinovic
18:00 Borrel

Rogier van Meggelen

Rogier is oprichter en hoofdtrainer van SAJV. Hij zal in dit uur verschillende oefeningen laten zien. In een hoog tempo inspiratie, ideeen delen die trainers kunnen meenemen naar hun eigen trainingen. Actief & uitdagend. Doe zelf mee om te ervaren hoe de oefeningen gaan.


Ivo Martinovic

Hoe maak ik talenten en teams beter? Welke methode geeft iets extra’s?
Veel bestaande trainingstheorieën en -modellen bestaan uit een methodologische aanpak: eerst worden elementen getraind en geautomatiseerd, daarna worden die samengevoegd tot complexere bewegingen en patronen van individuele talenten, om vervolgens het samenspelen binnen een team van eenvoudig naar complex op te bouwen. Het gevolg is dat talentvolle spelers snel groeien en bepaalde bewegingspatronen goed kunnen uitvoeren, zolang het gaat zoals vooraf was bedacht. Flexibiliteit, creativiteit en instinct gaan echter goeddeels verloren, waardoor talenten een grote kans lopen op choking wanneer het anders loopt. Het vermogen tot spelen neemt af, juist wanneer de druk groot wordt.
 
In mijn clinic wil ik ingaan op de kracht van impliciet leren, als middel om juist dat element te versterken en de aangeboren drive van ieder mens om te kunnen spelen te stimuleren en het natuurlijke instinct te gebruiken als tool om talenten beter te maken. Een holistische aanpak, die wel minder snel tot resultaat leidt, maar uiteindelijk een veel groter resultaat heeft om op hoog niveau te kunnen spelen.
 
In het eerste deel zal ik de achtergrond en effecten van deze methode uitleggen, in het tweede praktische gedeelte zullen we werken met oefeningen waarin dit effect ook duidelijk zichtbaar zal zijn.

Let op:

Omdat deze clinics worden georganiseerd door Volamos, VV Amsterdam, KVA, Albatros, Passonchances en SAJV is deelname voor deze trainers gratis. Trainers van andere verenigingen zijn natuurlijk ook weer van harte welkom. Wij vragen hiervoor een bijdrage van 10 euro per persoon. 
 

Online inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk
Aantal inschrijvingen: 35
Sponsor
SAJV werkt samen met:
Terug naar boven